DESCHIDEREA PROCESULUI DE CANONIZARE
A MEDICULUI PREOT MARTIN BENEDICT

14 aprilie 2007

PS Petru Gherghel a prezidat sambata, 14 aprilie 2007, la ora 10.30, in biserica "Sf. Petru si Paul" din Onesti, Sfanta Liturghie si ceremonia de deschidere a procesului de canonizare al slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict din Ordinul Fratilor Minori Conventuali.

La deschidere au participat numerosi preoti, multi credinciosi din Onesti si imprejurimi, precum si un mare numar de credinciosi veniti din Galbeni, satul natal al medicului preot Martin Benedict. Acestia din urma, la ofertoriu, au daruit trei simboluri: un cos plin din roadele pamantului si ale muncii oamenilor; o barca, o plasa de pescuit si un peste din Siret; un buchet de trandafiri rosii. La inceputul Sfintei Liturghii, parohul de Onesti, pr. decan Iosif Paulet, dupa ce a salutat pe toti cei prezenti, a evidentiat semnificatia celebrarii si rolul important al prezentei medicului preot Martin Benedict in orasul Onesti.

PS Petru Gherghel, in predica, a subliniat faptul ca exista si astazi marturisitori adevarati ai Invierii Domnului. Pr. Martin Benedict a fost si ramane unul dintre acesti marturisitori fideli ai credintei crestine printr-o deosebita traire a evangheliei lui Cristos. Viata si credinta parintelui Martin ne demonstreaza ca o societate sau o "ideologie" in care valorile spirituale si chiar existenta lui Dumnezeu sunt eliminate nu poate supravietui. Societatea in care traim are nevoie de asemenea eroi si de modele de traire crestina. Personalitatea, spiritul si actualitatea medicului preot Martin Benedict sa ne ajute sa descoperim in el trasaturile vii ale chipului lui Cristos cel inviat. Dupa Sfanta Liturghie, in sala tineretului, a avut loc prima sesiune a procesului diecezan conform normelor canonice in vigoare.

Daca l-ati cunoscut pe Pr. Dr. Martin Benedict si doriti sa ne ajutati pentru a aduna cat mai multe informatii despre el, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: info@martinbenedict.org

 
Tutti i diritti riservati - All Rights reserved - Copyrigth 2007 Padre Silvestro Bejan